KMD aka Advent International fyrer 120: 464 arbejdspladser i DK mistet ialt

Digitaliseringsstyrelsen gav fornylig KMD kontrakten på udvikling og drift af Den centrale offentlige Datafordeler, der fra 2015 vil give offentlige myndigheder og private virksomheder en samlet indgang til opdaterede grunddata om virksomheder, ejendomme, personer, adresser og kort.
Hvad er grunddata? Stort set alt!

 

 

 

 

 

 

 

Firmaet, der er ejet af kapitalfonden Advent International, kvitterer med fyringsrunde nr. 3 siden 2013 – 464 arbejdspladser er væk.
KMD’s tilbud på etablering og drift af Datafordeleren i otte år lød på 80,2 mio. kr.
Kontrakten løber i 4 år med mulighed for forlængelse af 4 gange 1 år. Det er planen, at der bliver adgang til ejendoms- og adressedata, geografiske og matrikulære data i løbet af 2015 og 2016, og at CPR og CVR-data bliver tilgængelige i 2016.
‘Datafordeleren erstatter eksisterende distributionsløsninger, herunder Kortforsyningen (landkort og geografi), CVR og selskabsdistributionen (virksomheds- og selskabsdata), CPR distribution (persondata) og OIS/AWS (adresser og ejendomme), og leverer en fælles høj oppetid, ensartede aftaler og grænseflader og et kontaktpunkt for brugere af de fællesoffentlige grunddata’, skriver digitaliseringsstyrelsen.
KMD er 90 procent ejet af kapitalfonden Advendt International – et såkald Global Buyout firma, stiftet i 1984, baseret i USA og med massive interesser i teknologi og Big Data.
Aflyttet minder endnu engang om FISA – foreign intelligence and surveillance act – der(stadig) giver USA ret til at kræve data fra Amerikanske firmaer udleveret - også fra deres udenlandske datterselskaber – og forbud mod at fortælle om det.
Hermed kan det ikke afvises at danske data fra CPR, CVR, Korttjenester og resten af hvad der defineres som Grunddata, kan komme en tur forbi USAs efterretningstjenester – og dermed amerikanske virksomheder, i konkurrence med danske.
Første ofre, før datafordeleren overhovedet er færdig, er altså 464 danske ansatte i det, der engang hed KoMmuneData.
UPDATE: Et andet firma, der sidder på central infrastruktur, TDC, udliciterer endnu engang og har netop skilt sig af med 800 medarbejdere! http://www.business.dk/digital/tdc-siger-farvel-til-800-ansatte.
Her handler det kun om een ting – rationaliseringer. Men mon ikke vi kan forvente at en stor del af selv DRIFTEN af TDC også ryger til London? Eller USA?