SOMMERAFLYTTET: Snowden og Danmark, Penge som Design, Islandske Hunde og sjæl vs kunstig intelligens

14.7:

DA SNOWDENARKIVET KOM HJEM TIL DANMARK – Undersøgende journalist Henrik Moltke, tidligere Information og The Intercept, er en af de meget få, der har arbejdet direkte med Edward Snowdens originale læk, ‘Snowden-arkivet’, side om side med filmskaberen Laura Poitras, der stod bag dokumentarfilmen om Snowdens flugt og ophold i Hong Kong, ‘CITIZENFOUR’. 
Det blev en samtale med flere indbyggede bomber: Hør blandt andet om, hvordan det danske forsvar har leveret data til NSA under Irak og Afghanistan-krigen – og hvorfor det egentlig var en god ting – og hvorfor det er endt dårligt alligevel, om hvordan det at beskæftige sig med efterretningstjenester og deres papirer smitter af, så man ender med at tænke som dem, og ikke mindst: Om den gang Glen Greenwald og The Intercept tog så meget fejl, at Henrik Molkte var nød til at skrive en artikel om det, en artikel, der sandsynligvis bliver den sidste fra Snowden-arkivet – The Intercept lukker nemlig deres afdeling med det ned nu.

#PODCAST HER : https://www.24syv.dk/programmer/aflyttet/53861005/da-snowdenarkivet-bed-sig-selv-bagi?start=0

LINKS: https://theintercept.com/2019/05/29/nsa-data-afghanistan-iraq-mexico-border/

https://fieldofvision.org/project-x
21.7:
PENGETRÆET OG ANDRE SÆRE HISTORIER OM PENGE – Aflyttet er til reception for en ny bog om penge: ‘Form relation, system fiktion: En antologi om nutidige og fremtidige pengesystemer’ – vi taler om anonyme og knap så anonyme penge med en pengenørd, en digter, en designer og et medlem af ‘Gode Penge’.
PODCAST HER: https://www.24syv.dk/programmer/aflyttet/54040405/pengetraeet-og-andre-saere?start=0
28.7:
DEN ISLANDSKE HUND OG DE FARLIGE HOSPITALER

Professor Ross Andersson er ekspert i offentlig sikkerhed og bekymret. Der indføres masser af IT på hospitalerne, men sikkerheden er ikke fulgt med – det kan koste liv, siger han. 
Maja Smrekar fra Slovakiet har en Islandsk hund. Som hun har klonet med sig selv. Hun er kunstner og arbejder med kunstig intelligens og gensplejsning og det udfordrer vores opfattelser af hvad mennesker er og kan.

4.8:
DET ANTI-TRANSHUMANISTISKE MANIFEST – Transhumanister mener, de er fremtiden – vi bliver halvt menneske og halvt maskine, ja måske endda med en uploaded digital bevidsthed, der vil leve for evigt i skyen? Tankegangen bag hærger tech-verdenen, ikke mindst hos futuristen og singularitaneren Ray Kurtzweil fra Google. Nu har en gruppe computer-videnskabsmænd skabt et modsvar – det Anti-Transhumanistiske Manifest. 
Aflyttet har talt med Sarah Spiekermann, professor ved ‘Privacy & Sustainable Computing Lab’ ved Wiens Universitet, en af forfatterne bag.

Læs dansk oversættelse af manifestet her: https://aflyttet.dk/det-anti-transhumanistiske-manifest/

FM SØNDAG 1505 og TIRSDAG 1305 – og på podcast her:
https://www.24syv.dk/programmer/aflyttet
Og her(iTunes): https://podcasts.apple.com/dk/podcast/aflyttet/id500641066?mt=2&ign-mpt=uo%3D4
Og her(rss): https://arkiv.radio24syv.dk/audiopodcast/channel/4466232
Og her(spotify): https://open.spotify.com/show/1algYxquksahWaexzqXdyo?si=7BsrAu9-TsKEdcq73ktYIQ