Amerikansk professor: Betænkelig bevisførelse i CSC-sag


I april måned går Gottfried Svartholm Wargs ankesag i gang – han blev dømt 3 år og 6 måneders fængsel og udvist af Danmark for bestandig for sin rolle i danmarkshistoriens største hackersag mod CSC, hvor blandt andet kørekort-registeret, kriminalregisteret(indeholder alle danskeres forbrydelse de sidste 25 år) og cpr-registeret blev downloadet og ikke er set siden…
Professor David Thaw, ekspert i computerkriminalitet, jurist og professor ved University of Pittsburgh og Fellow på Information Society Project ved Yale, mener ikke beviserne i sagen var helt fine i kanten – faktisk ville flere af dem blive afvist i en amerikansk retssal.
- Fjernstyring af computere er noget helt reelt, og det er en stor fejl, hvis det latterliggøres og mistænkeliggøres overfor en jury, siger han blandt andet.
Den chatlog som Warg og den medtiltalte dansker også blev dømt på, er særligt problematisk. Den er redigeret(i uddrag) og ligger som en ren tekstfil uden yderligere oplysninger.
- Jeg kan konstruere en mail i dit navn, sendt til mig, hvor du fortæller mig om en kriminel handling du har begået. Det kan man også med en chat. Men med mindre en ret kan bevise, at den rent faktisk er sendt fra din computer via serverspor, er den mail eller chat ikke noget værd. Hvis anklagemyndigheden anvender en chat-log, der kun er med i uddrag og ikke kan redegøre for hvem der har deltaget, ville jeg ikke kunne bruge den i en amerikansk retssal, siger Thaw
Men det mest problematiske i sagen er i følge David Thaw, at det kun er CSCs eget, selvvalgte og betalte konsulentfirma, der har haft direkte adgang til den hackede mainframe:
- Det er meget betænkeligt, siger han.

HØR MERE HER I AFLYTTET: http://www.radio24syv.dk/programmer/aflyttet/11437139/aflyttet-uge-13-2015/

2 thoughts on “Amerikansk professor: Betænkelig bevisførelse i CSC-sag

  1. CSC har betalt firmaet ROMAB A/B for at møde i retten ved Robert Malmgren. Han udtalte, at han ikke selv havde set oplysningerne, han citerede, komme ud fra datamatsystemet. Han sad i et ellers tomt lokale og kunne kun rekvirere udskrifter. som han p.gr. af sprogproblemer ikke var sikker på, var ægte. Samarbejdet var i hans ord ikke rosværdigt.

Comments are closed.