“Det er kæmpestort for Danmark”

KOMMENTAR:
“Det er kæmpestort for Danmark. Jeg tror ikke, man skal undervurdere effekten af, at Singularity University placerer deres største hub uden for Californien her, i forhold til det fokus, der vil være på det,” siger erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) til Børsen, tirsdag den 28 februar 2017.
Det kan godt være det er stort, men det minder mere om et statskup.
Ny USA-teknologi opfindes og promoveres støjende med ord som INDUSTRI 4.0 og DISRUPTION og højtbetalte konsulenter, der siger at ingenting er som det plejer – og at vi skal gøre som de siger – politikere lytter og går i panik, fordi de har haft travlt med at liberalisere, digitalisere, skære ned på forskningen og konkurrence-udsætte til højre og venstre, uden at ane hvorfor, men sandsynligvis for at tækkes EU og virke progressive og globale og være dem, der laver alting om.
Heldigvis kommer Apple og Facebook ind og besætter lidt dansk territorium med hver deres ekstremt energiforbrugende serverfarm, Boeing sender nogen krigs-droner der skal testes på Fyn – i HCA-airport(!), Google medbringer en Boston Consulting Group rapport om digitalisering i Danmark, de selv har betalt for, til en konference hos Dansk Industri(arrangeret af Google og Singularity U) fyldt med inviterede politikere, og den rapport lover en god løsning og et svimlende urealistisk antal arbejdspladser allerede i morgen på trods af, at den nye teknologi, robotter og kunstig intelligens, per se medfører det stik modsatte.

Singularity U (der ikke er et universitet i DK, hvilket Brian(og pressen) har glemt) holder møder med statsministeren, der siger de er fremtiden og trykker dem i hånden og sender sine ministre og embedsmænd i store fly til Amerika, hvorfra de vender tilbage med Silicon Valley-ild i øjnene, med den falske følelse af endelig at være på omgangshøjde igen.
Singularity U flytter ind på Nørrebrogade.
Politikere tørrer sveden af panden. Alt er godt?

“Det er kæmpestort for Danmark. Jeg tror ikke, man skal undervurdere effekten af, at Singularity University placerer deres største hub uden for Californien her, i forhold til det fokus, der vil være på det,” siger erhvervsminister Brian Mikkelsen (K).
(citat fra Børsen artikel her: http://borsen.dk/nyheder/avisen/artikel/11/164492/silicon_valley-guruer_aabner_fremtidscenter_paa_noerrebro.html)

BAGGRUND OM SINGULARITY UNIVERSITY (Via Jesper Balslev):

‘Singularity University er ikke et akkrediteret universitet, men en inkubator og lobbyvirksomhed for Silicon Valley-firmaer, finansieret af, blandt andre, Google, LinkedIn og Nokia. Det blev stiftet af Ray Kurzweil og Peter Diamandis, der er kendt for deres opsigtsvækkende teknologioptimisme i form af tro på kommende udødelighed, og at vi er på vej ind i “The Age of Abundance”.

Begrebet “singularitet” er i sig selv en lidt mystisk størrelse: Det har sine rødder i matematik og astronomi og bruges kort sagt til at beskrive tilstande, der ikke kan forklares ved hjælp af fysikkens love. Den californiske version af singulariteten er ideen om den uforudsigelige fremtid, der indtræffer, når computere autonomt kan reproducere klogere udgaver af sig selv.’

RADIO OM BLA. SINGULARITY UNIVERSITY:
http://www.radio24syv.dk/programmer/aflyttet/14163807/tilbed-robotguden/

LINKS: Den forstyrrede Regering (artikel i PROSAbladet)

https://www.prosa.dk/aktuelt/nyhed/artikel/boganmeldelse-forstaa-fremtiden/

One thought on ““Det er kæmpestort for Danmark”

  1. Pingback: TL/DR: Min tid? Ud… | GARAGEN

Comments are closed.